EU-BTW-Richtlijnen: Vanwege EU-btw-richtlijnen moet het btw-tarief van het land van bestemming berekend worden. Bestelt u vanuit buiten Nederland dan heeft dit gevolg op de hoogte van de totaalprijs van uw bestelling.

Narcissen

Narcissen, ook wel bekend als paasbloemen, zijn prachtige bloemen die bekend staan om hun heldere kleuren en heerlijke geur. Wij vertellen u graag interessante feiten, verzorgingstips en suggesties voor het gebruik van narcissen in tuinen en bloemstukken.

Narcissen

Narcissen, ook wel bekend als paasbloemen, zijn prachtige bloemen die bekend staan om hun heldere kleuren en heerlijke geur. Wij vertellen u graag interessante feiten, verzorgingstips en suggesties voor het gebruik van narcissen in tuinen en bloemstukken.

Actieve filters

Over Narcissen

Narcissen zijn populaire lentebloemen die tot de amaryllisfamilie behoren. De bloemen zijn geliefd om hun levendige gele, witte, oranje en roze bloemblaadjes, vaak met een trompetvormige of stervormige structuur. Deze bloemen zijn niet alleen prachtig om naar te kijken, maar ze verspreiden ook een heerlijke geur die elke tuin of ruimte opfleurt.

Verzorging van narcissen

Als het op verzorging aankomt, dan zijn narcissen over het algemeen vrij eenvoudig te kweken. Ze doen het goed in goed doorlatende grond en hebben graag een zonnige standplaats, hoewel ze ook in de halfschaduw kunnen groeien. Wel is het van belang om de bollen in de herfst te planten, zodat ze voldoende tijd hebben om te groeien en zich voor te bereiden op de lente. Vergeet niet om de grond regelmatig vochtig te houden tijdens het groeiseizoen, maar voorkom overmatig water om wortelrot te voorkomen.

Een nieuwe tuin? Of narcissen als decoratie in een bloemstuk?

Wanneer u uw tuin (opnieuw) gaat inrichten, bieden narcissen ontzettend veel mogelijkheden. Ze kunnen onder andere worden geplant in perken, borders en zelfs langs het gazon geven ze een mooi vleugje kleur aan het landschap. Narcissen kunnen ook prachtig zijn in combinatie met andere lentebloemen waaronder tulpen, hyacinten en krokussen waardoor er een levendige en gevarieerde bloementuin ontstaat.

Naast narcissen voor in de tuin zijn ze ook zeer geschikt voor gebruik in bloemstukken en boeketten. De lange stelen en opvallende bloemen maken ze perfect voor het toevoegen van een vleugje elegantie aan bloemstukken en boeketten. Of het nu gaat om een bruiloft, feest of gewoon om uw huis op te fleuren, narcissen kunnen een frisse en levendige sfeer creëren. 

Verschillende soorten narcissen bij Verberghe.nl

We hebben een uitgebreide selectie van verschillende soorten narcissen, waaronder de populaire trompet narcis, narcis cyclamineus, narcis jonquilla, narcis tazettanarcis poeticus en narcis bulbocodium

Als u op zoekt bent naar de klassieke trompet narcis, met zijn kenmerkende trompetvormige bloemen, dan hebben we verschillende varianten beschikbaar. Of u een voorkeur heeft voor traditionele gele trompet narcis of een variant met witte of oranje bloemen, we hebben ze allemaal in ons assortiment. 

Narcis cyclamineus is een andere fascinerende narcis met sierlijke bloemen die een beetje lijken op de omgekeerde cyclamenbloemen. Met de naar achteren gebogen bloemblaadjes zijn ze uniek en voegen ze een speels element toe aan iedere tuin. De narcissen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, van geel tot wit en oranje.

Voor geurende narcissen liefhebbers is de narcis jonquilla de perfecte keuze. Deze staat namelijk bekend om mijn heerlijke geur, waardoor ze perfect zijn om naast een zitgedeelte of looppad te planten. Met de opvallende gele bloemen zorgen ze niet alleen voor een aangename geur maar ook voor een stralende kleur in uw tuin.

Overweeg de narcis tazetta eens wanneer u op zoek bent naar narcissen die geschikt zijn voor verwildering. Deze soort heeft meerdere bloemen per stengel en vermeerdert zich gemakkelijk waardoor u een prachtige bloemenveld maakt. Narcis Tazetta komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied en is verkrijgbaar met witte, gele en oranje bloemen.

De narcis poeticus is een charmante narcis met witte bloemblaadjes en een opvallend geel-oranje trompetvormig centrum. De narcis staat bekend om zijn sierlijke uitstraling en heerlijke geur.

Tot slot hebben we de narcis bulbocodium, deze staat ook wel bekend als de hoepelrok narcis vanwege zijn opvallende bloemvorm. Deze narcissoort heeft kleine bloemblaadjes en een brede trompet die lijkt op een omgekeerde hoepelrok. Narcis bulbocodium is verkrijgbaar in verschillende tinten geel en oranje, en is een echte blikvanger in elke tuin.

Narcissen kopen?

Wilt u narcissen kopen of bestellen bij Verberghe? Wij helpen u graag verder mocht u vragen hebben. Wij vinden het erg belangrijk dat u tevreden bent met uw aankoop en adviseren u dan ook graag over de juiste bloembol. Neem vrijblijvend contact met ons op door te bellen of te mailen.