Melding

Maak nu uw keuze uit ons uitgebreide en vernieuwde assortiment 2024. Bloembollen worden geleverd in de planttijd, de herfst.

EU-BTW-Richtlijnen: Vanwege EU-btw-richtlijnen moet het btw-tarief van het land van bestemming berekend worden. Bestelt u vanuit buiten Nederland dan heeft dit gevolg op de hoogte van de totaalprijs van uw bestelling.

Arisaema

Arisaema, ook wel bekend als de ‘Cobralelie’, is een geslacht van fascinerende planten die tuinen over de hele wereld opvrolijken. Met zijn unieke vormen en bijzondere bloem trekt Arisaema (Cobralelie) de aandacht van zowel ervaren tuiniers als liefhebbers van exotische bloemen. Ontdek hier alles wat je moet weten over het verzorgen van deze buitengewone plant.

Arisaema

Arisaema, ook wel bekend als de ‘Cobralelie’, is een geslacht van fascinerende planten die tuinen over de hele wereld opvrolijken. Met zijn unieke vormen en bijzondere bloem trekt Arisaema (Cobralelie) de aandacht van zowel ervaren tuiniers als liefhebbers van exotische bloemen. Ontdek hier alles wat je moet weten over het verzorgen van deze buitengewone plant.

Actieve filters

De bijzondere kenmerken van Arisaema (Cobralelie)

De Arisaema (Cobralelie) staat bekend om zijn opvallende bloemen, die lijken op cobra’s die uit een mand omhoog komen. Deze unieke vorm maakt het een gesprekonderwerp in elke tuin. Van de exotische Arisaema (Cobralelie) candidissimum tot de Arisaema (Cobralelie) flavum, elke soort heeft zijn eigen charme en aantrekkingskracht. 

Geschiedenis van Arisaema (Cobralelie)

Arisaema (Cobralelie) is een geslacht van planten dat behoort tot de aronskelkfamilie, Araceae. De planten uit dit geslacht zijn voornamelijk te vinden in Azië, hoewel sommige soorten ook in Noord-Amerika voorkomen. De verspreiding strekt zich uit van de Himalaya tot Japan, China en delen van Zuidoost-Azië. 

De diverse soorten Arisaema (Cobralelie) gedijen in verschillende klimaatzones, variërend van gematigde bossen tot bergachtige gebieden. Deze planten geven de voorkeur aan vochtige, goed doorlatende grond en groeien vaak in schaduwrijke omgevingen, zoals onder de luifel van bomen in bossen.

De naam ‘Arisaema’ (Cobralelie) is afgeleid van het Griekse woord ‘Aris’, wat ‘Arum’ betekent, verwijzend naar het geslacht Arum waartoe de bekende aronskelk behoort. Arisaema (Cobralelie) omvat een verscheidenheid aan soorten met verschillende kenmerken, zoals opvallende bloemen en ongewone, vaak complexe bladstructuren.

Tips voor het planten en verzorgen van Arisaema (Cobralelie)

1. Bodem en locatie: Arisaema (Cobralelie) groeit het beste in goed doorlatende grond met een lichte zuurgraad. Kies een locatie met gedeeltelijke schaduw om de ideale groeiomstandigheden te bieden.

2. Plantdiepte: Plant de knollen op de juiste diepte, meestal ongeveer 5-10 centimeter diep, afhankelijk van de soort. Zorg ervoor dat de punt van de knol naar boven wijst.

3. Water en voeding: Houd de grond vochtig, maar niet doorweekt. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes, en voeg een uitgebalanceerde meststof toe om de groei te bevorderen.

4. Winterbescherming: Bij kouder weer is het belangrijk om de Arisaema (Cobralelie) te beschermen. Een laagje mulch helpt de knollen te isoleren en te beschermen.

Arisaema (Cobralelie) in uw tuin

Voeg een vleugje exotisme toe aan uw tuinontwerp door Arisaema op strategische plekken te plaatsen. Combineer ze met schaduwminnende planten of gebruik ze als opvallende accenten langs tuinpaden. De veelzijdigheid van Arisaema (Cobralelie) maakt het een waardevolle aanvulling op zowel formele als informele tuinen.

Arisaema (Cobralelie) kopen

De Arisaema (Cobralelie) voegen vrolijkheid en een stukje mysterie toe aan uw tuin. Met de juiste zorg en aandacht kunnen deze prachtige planten een blijvende indruk maken. Wilt u de Arisaema (Cobralelie) kopen? Maar heeft u vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.