Melding

Maak nu uw keuze uit ons uitgebreide en vernieuwde assortiment 2024. Bloembollen worden geleverd in de planttijd, de herfst.

EU-BTW-Richtlijnen: Vanwege EU-btw-richtlijnen moet het btw-tarief van het land van bestemming berekend worden. Bestelt u vanuit buiten Nederland dan heeft dit gevolg op de hoogte van de totaalprijs van uw bestelling.

Begonia

Begonia’s, met hun opvallende kleuren en diverse bladvormen, zijn een bijzondere aanvulling op iedere tuin of binnenruimte. Deze populaire planten, afkomstig uit tropische regio’s, doen het goed zowel binnen als buiten, waardoor ze een goede keuze zijn voor zowel beginnende als ervaren tuiniers. Wij vertellen u graag meer over de verschillende soorten Begonia’s in onze webshop en de beste verzorgingstips.

Begonia

Begonia’s, met hun opvallende kleuren en diverse bladvormen, zijn een bijzondere aanvulling op iedere tuin of binnenruimte. Deze populaire planten, afkomstig uit tropische regio’s, doen het goed zowel binnen als buiten, waardoor ze een goede keuze zijn voor zowel beginnende als ervaren tuiniers. Wij vertellen u graag meer over de verschillende soorten Begonia’s in onze webshop en de beste verzorgingstips.

Actieve filters

Kenmerken van Begonia’s

Begonia’s staan bekend om een aantal kenmerken:

1. Eén van de meest opvallende kenmerken van Begonia’s zijn hun diverse bladvormen en -patronen. Sommige soorten, hebben opvallende bontgekleurde bladeren met patronen, zoals de ‘Bouton de Rose. Anderen, zoals de Begonia Crispa Marginata’, onderscheiden zich door golvende bladranden.

2. Begonia’s produceren een overvloed aan bloemen in verschillende vormen, maten en kleuren. Van eenvoudige enkele bloemen tot dubbele, gevulde bloemen, Begonia’s bieden een breed scala aan keuzes voor tuiniers. Soorten zoals de ‘Picotee’ voegen een speciaal tintje toe met bloemblaadjes die een opvallende kleurcontrast hebben.

3. De groeiwijze van Begonia’s varieert ook aanzienlijk. Sommige zijn rechtopstaand en compact, ideaal voor borders, terwijl andere, zoals de hangende ‘Begonia Cascade’, perfect zijn voor hangmanden.

Verzorging van Begonia’s

1. Licht en locatie: Begonia’s houden van helder, indirect licht. Plaats ze op een plek waar ze profiteren van gefilterd zonlicht, maar vermijd directe blootstelling aan de felle zon. Binnenshuis staan ze graag bij ramen op het oosten of het noorden.

2. Water geven: matige, consistente vochtigheid is essentieel voor Begonia’s. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten opdrogen, maar vermijd uitdroging. Te veel water kan leiden tot wortelrot.

3. Temperatuur en luchtvochtigheid: Begonia’s voelen zich comfortabel bij temperaturen tussen de 15-25 graden. Zorg voor voldoende luchtvochtigheid door regelmatig te sproeien.

Verschillende soorten Begonia’s bij Verberghe.nl

Bij Verberghe.nl hebben wij veel soorten van de Begonia’s. Wij zullen er een aantal toelichten:

1. Begonia ‘Crispa Marginata’: Begonia ‘Crispa Marginata’ staat bekend om de opvallende bladranden met gegolfde textuur, waardoor het een decoratieve toevoeging is aan elke ruimte. Deze bladeren zijn geel van kleur met een rode rand.

2. Begonia ‘Marmorata’: De Begonia ‘Marmorata’ onderscheidt zich door zijn marmerachtige bladpatronen, die variëren van zachte tinten rood en roze. Deze soort voegt een vleugje elegantie toe aan elke ruimte, zowel binnen als buiten.

3. Begonia Picotee geel en wit: Begonia Picotee, in de gele en witte variant, staat bekend om zijn opvallende bloemen met een contrastrijke rand. De gele en witte bloemblaadjes zijn vaak omzoomd met een donkere kleur, waardoor een opvallend effect ontstaat.

4. Begonia multiflora ‘Peardrop’: De Begonia multiflora Peardrop staat bekend om zijn overvloedige en kleurrijke bloemen. Deze soort produceert talloze bloemen in verschillende tinten, waardoor het een vrolijke toevoeging is aan tuinen, hangmanden en borders.

5. Begonia Pendula Cascade geel: Begonia Pendula Cascade geel is een hangende soort met opvallende gele bloemen. Deze plant is ideaal voor hangmanden, waar de bloemen elegant naar beneden kijken, waardoor een mooie cascaderend effect ontstaat. 

Begonia kopen/bestellen

Wilt u Begonia’s kopen? Wij geven u graag het juiste verzorgingsadvies. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie door ons te bellen.