Melding

Maak nu uw keuze uit ons uitgebreide en vernieuwde assortiment 2024. Bloembollen worden geleverd in de planttijd, de herfst.

EU-BTW-Richtlijnen: Vanwege EU-btw-richtlijnen moet het btw-tarief van het land van bestemming berekend worden. Bestelt u vanuit buiten Nederland dan heeft dit gevolg op de hoogte van de totaalprijs van uw bestelling.

Bloemenzaden

Bent u op zoek naar een eenvoudige manier om uw tuin om te toveren tot een kleurrijk paradijs? Bekijk dan eens bloemzaden voor een weelderige bloemenpracht. Bloemzaden zijn niet alleen betaalbaar, maar ze bieden ook veel mogelijkheden om uw buitenruimte te veranderen.

Bloemenzaden

Bent u op zoek naar een eenvoudige manier om uw tuin om te toveren tot een kleurrijk paradijs? Bekijk dan eens bloemzaden voor een weelderige bloemenpracht. Bloemzaden zijn niet alleen betaalbaar, maar ze bieden ook veel mogelijkheden om uw buitenruimte te veranderen.

Actieve filters

Waarom bloemzaden?

Bloemzaden zorgen voor een kleurrijke en levendige tuin. of u nu een ervaren tuinier bent of net begint, het planten van bloemzaden is een betaalbare manier om de mooiheid van de natuur naar uw tuin te brengen. Opgesomd de voordelen van bloemzaden:

1. Diversiteit in bloemen: Bloemzaden bieden een breed scala aan bloemvariaties, van heerlijk geurende lathyrus tot grote zonnebloemen.

2. Betaalbaarheid: In vergelijking met het kopen van volgroeide planten zijn bloemzaden vriendelijk voor uw portemonnee. Ze bieden een kosteneffectieve manier om weelderige bloementuin te creëren zonder uw budget te overschrijden. 

3. Educatief plezier: Voor tuinliefhebbers, zowel jong als oud, zijn bloemzaden een educatieve ervaring. Het planten, verzorgen en zien groeien van bloemen vanuit zaad leert waardevolle lessen over de levenscyclus van planten en bevordert een begrip van de natuur.

Tips voor het planten van bloemzaden

Om uw tuin om te toveren tot een kleurrijk paradijs, is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden waaronder:

1. Bodemvoorbereiding: Zorg voor goed doorlatende grond. Voeg organisch materiaal toe om de bodemstructuur te verbeteren en de groei van de zaailingen te bevorderen.

2. Zaaitijd: De juiste timing is essentieel. Plant bloemzaden volgens de aanbevolen periode op de verpakking, meestal in het voorjaar of de vroege zomer.

3. Water en zonlicht: Geef de zaailingen regelmatig water en zorg ervoor dat ze voldoende zonlicht krijgen. Dit bevordert een gezonde groei en kleurrijke bloemen.

Populaire bloemzaden

We hebben veel verschillende soorten bloemzaden waarvan een aantal erg populair zijn:

De Aster is een geslacht van bloeiende planten dat tot de familie Asteraceae behoort. Ze staan bekend om hun opvallende bloemen met straalbloemen rond een geel centrum. Asterbloemen zijn er in verschillende kleuren, waaronder wit, roze, paars, rood en blauw. De Aster hebben wij in verschillende varianten: de Aster Chinensis ‘Kleurentapijt’Aster Chinensis ‘Surpresso’ en Aster Chinensis ‘Unicum’.

Chrysanthemum staan bekend om hun diverse bloemvormen en kleuren. Er zijn zowel enkel- als dubbelbloemige soorten, en de kleuren variëren van wit en geel tot roze, rood en paars. In ons assortiment hebben wij de Chrysanthemum carinatum ‘Rainbow mix’ (Ganzebloem) en Chrysanthemum paludosum (Margrietje).

Dianthus, oftewel duizendschoon, is een geslacht van bloeiende planten dat de anjers en anjerachtige bloemen omvat. Ze staan bekend om hun geurige bloemen en fijne bloemblaadjes. Dianthus soorten komen voor in verschillende hoogtes en kleuren, maar veelvoorkomende tinten zijn roze, rood, wit en paars. Bekijk onze warm rode Dianthus barbatus ‘Black adder’ of de verschillende kleuren van Dianthus barbatus ‘Florist Mengsel’.

Bloemzaden bestellen bij Verberghe

In onze webshop kunt u eenvoudig bloemzaden bestellen. Bekijk onze producten met bloemzaden en plaats uw bestelling met een paar klikken. Wij verwerken bestellingen op volgorde van binnenkomst. Het kan enkele weken duren voordat u uw bestelling ontvangt. 

Wilt u meer informatie over de bloemzaden? Of heeft u hulp nodig bij het kopen van de bloemzaden? Neem vrijblijvend contact met ons op door ons te mailen of te bellen.