Melding

Vanaf juni zijn de voorjaarsbloeiende bol- en knolgewassen, waaronder ons grote assortiment tulpen en narcissen, weer te bestellen.

EU-BTW-Richtlijnen: Vanwege EU-btw-richtlijnen moet het btw-tarief van het land van bestemming berekend worden. Bestelt u vanuit buiten Nederland dan heeft dit gevolg op de hoogte van de totaalprijs van uw bestelling.

Canna

Canna, ook wel bekend als Bloemriet, is een opvallende en veelzijdige bloeiende plant die tuinen uniek maakt. 

Canna

Canna, ook wel bekend als Bloemriet, is een opvallende en veelzijdige bloeiende plant die tuinen uniek maakt. 

Actieve filters

Bijzondere eigenschappen van Canna (Bloemriet)

De Canna (Bloemriet) beschikt over veel bijzondere eigenschappen, waaronder:

1. Bladeren: Eén van de meest kenmerkende eigenschappen van Canna (Bloemriet) zijn de grote, brede bladeren die variëren in vorm en kleur. De bladeren kunnen groen, rood of bont van kleur zijn, en sommige soorten hebben bladnerven die een opvallend patroon vormen.

2. Bloemen: Canna (Bloemriet) staat bekend om zijn opvallende bloemen die op lange stelen boven het bladerdak uitsteken. De bloemen zijn groot en trompetvormig, verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, waaronder rood, oranje, geel, roze en wit. De bloeiperiode kan langdurig zijn, waardoor tuinen een groot deel van het groeiseizoen worden opgefleurd.

3. Groeiwijze: Canna’s (Bloemriet) hebben een rechtopstaande groeiwijze en kunnen variëren in hoogte, afhankelijk van het soort. Sommige soorten zijn compact en geschikt voor borders, terwijl andere indrukwekkende hoogten kunnen bereiken, wat hen perfect maakt als achtergrondbeplanting in borders.

Canna (Bloemriet) verzorgen

Canna’s zijn over het algemeen vrij eenvoudig te verzorgen. U zou met aandachtspunten rekening kunnen houden:

1. Zonlicht: Canna’s (Bloemriet) gedijen het beste in de volle zon, hoewel ze ook deelschaduw verdragen. Een zonnige locatie stimuleert de bloemproductie en verbetert de kleurintensiteit van de bladeren.

2. Bodem: Goed doorlatende grond is ideaal voor Canna’s (Bloemriet). Ze houden van een vochtige grond, maar deze mag niet constant doorweekt zijn.

3. Water geven: Regelmatig water geven is belangrijk, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig blijft.

4. Bemesting: Canna’s (Bloemriet) zijn zware voeders. Gebruik een uitgebalanceerde meststof om de groei en bloei te stimuleren. Herhaal dit tijdens het groeiseizoen. 

5. Winterbescherming: Canna’s (Bloemriet) kunnen vorstgevoelig zijn, het is van belang dat je de Canna’s (Bloemriet) afdekt.

Populaire Canna (Bloemriet) soorten

1. Canna (Bloemriet) ‘Pretoria’: Deze soort staat bekend om zijn volle, grote, oranje bloemen in combinatie met intens geelgroen gestreept blad.

2. Canna (Bloemriet) ‘Fantasy’: Canna (Bloemriet) ‘Fantasy’ is een bijzondere soort die bekend staat om zijn opvallende bladeren. De bladeren van de Canna ‘Fantasy’ hebben zachtroze bloemen met donkerroze accenten. 

3. Canna (Bloemriet) ‘Red Stripe’: De Canna (Bloemriet) ‘Red Stripe’ dankt zijn naam aan de opvallende rode strepen die over de groene bladeren lopen. Deze soort staat bekend om zijn aantrekkelijke bladkleur en patroon, waardoor het een decoratieve aanvulling is op tuinen en landschappen.

4. Canna ‘Vanilla Cream’: Canna (Bloemriet) ‘Vanilla Cream’ onderscheidt zich door zijn zachte en subtiele kleurenpalet. De bladeren van dit soort hebben crèmekleurige tot lichtgele tinten, wat een zachtere uitstraling geeft in vergelijking met sommige andere opvallende Canna soorten.

Canna (Bloemriet) kopen/bestellen 

Wilt u de Canna (Bloemriet) kopen? Maar wilt u graag nog meer informatie? Dat is natuurlijk geen probleem! Bel ons vrijblijvend, wij geven u graag meer informatie over de Canna (Bloemriet).