Melding

Maak nu uw keuze uit ons uitgebreide en vernieuwde assortiment 2024. Bloembollen worden geleverd in de planttijd, de herfst.

EU-BTW-Richtlijnen: Vanwege EU-btw-richtlijnen moet het btw-tarief van het land van bestemming berekend worden. Bestelt u vanuit buiten Nederland dan heeft dit gevolg op de hoogte van de totaalprijs van uw bestelling.

Groentezaden

Met de groentezaden van Verberghe kunt u uw eigen moes- of groentetuin beginnen. Groente en fruit uit eigen tuin zijn niet alleen heel lekker, maar ook nog eens ontzettend gezond. Daarnaast is het natuurlijk een leuk proces om uw eigen groente en fruit te kweken. Wij vertellen u graag alles over de groentezaden uit ons assortiment en geven u een aantal kweek- en verzorgingstips! Lees zeker verder.

Groentezaden

Met de groentezaden van Verberghe kunt u uw eigen moes- of groentetuin beginnen. Groente en fruit uit eigen tuin zijn niet alleen heel lekker, maar ook nog eens ontzettend gezond. Daarnaast is het natuurlijk een leuk proces om uw eigen groente en fruit te kweken. Wij vertellen u graag alles over de groentezaden uit ons assortiment en geven u een aantal kweek- en verzorgingstips! Lees zeker verder.

Actieve filters

Het assortiment met groentezaden online bij Verberghe

Met ons assortiment met groentezaden kunt u volledig zelfvoorzienend zijn. Wij hebben veel verschillende groente- en fruitzaden, waaronder een aantal meest bekende:

1. Aardbei: aardbeienzaden produceren de rode vruchten die bekend staan om hun zoete smaak en sappige textuur. Aardbeien kunnen gekweekt worden in hangende manden, potten of in de tuinbedden.

2. Biet: bietenzaden kunnen uitgroeien tot de groente met een rijke smaak en veel culinaire toepassingen. Bieten kunnen gebruikt worden in salades, soepen, stoofschotels en zelfs worden geroosterd voor een heerlijke smaak.

3. Bloemkool: bloemkoolzaden bieden de mogelijkheid om het veelzijdige koolsoort te kweken, die bekend staat om zijn milde smaak en textuur. Bloemkool kan worden gestoomd, geroosterd, gepureerd of zelfs gebruikt worden als vervanger voor rijst waarmee je bloemkoolrijst creëert.

4. Boerenkool: boerenkoolzaden kunnen uitgroeien tot één van de meest voedzame bladgroenten, vol vitaminen, mineralen en antioxidanten. Boerenkool kan worden toegevoegd aan salades, smoothies, soepen of gegeten worden als stamppot.

5. Broccoli: broccolizaden produceren de populaire groene groente dat kan worden gestoomd, toegevoegd aan roerbakgroenten of gecombineerd kan worden met aardappelen.

6. Prei: met preizaden is het mogelijk om de heerlijke prei groente te kweken, verwant aan uien en knoflook. Prei kan worden gebruikt in soepen, stoofschotels, quiches of worden gebakken als bijgerecht.

7. Radijs: de radijszaden maken het mogelijk om de snelgroeiende en knapperige groente te kweken met een pittige smaak. Radijsjes zijn heerlijk door een salade, sandwiches of gewoon als gezonde snack.

8. Spinazie: spinaziezaden kunnen uitgroeien tot één van de meest voedzame bladgroenten, rijk aan ijzer, calcium en vitamines. Spinazie kan worden toegevoegd aan salades, smoothies, pasta’s, soepen of als bijgerecht in combinatie met aardappelen.

Daarnaast vindt u ook stoksnijbonen, suikermais, tuinbonen, wortels en meer in ons assortiment. Het begint allemaal met de juiste zaden van Verberghe.nl. 

Duurzaam en zelfvoorzienend met de groentezaden

Het kweken van uw eigen groente en fruit, vermindert verpakkingen en transport waardoor u bijdraagt aan een gezondere planeet. Daarnaast bent u zelfvoorzienend en daarmee onafhankelijk, wat natuurlijk voldoening geeft bij het oogsten van uw eigen voedsel. 

Tips voor succesvol kweken

Wanneer u gaat starten met het kweken van de groentezaden, is het van belang om zorgvuldig aan de slag te gaan. Hier zijn enkele tips om het beste uit de groentezaden te halen:

Geef de zaden een gezonde start door te zorgen voor een vruchtbare bodem. Hou de zaden goed gehydrateerd en zorg voor voldoende zonlicht voor een optimale groei. Blijf de gewassen goed in de gaten houden voor ongedierte en ziekten. Zorg indien nodig voor voorzorgmaatregelen. En dan het leukste, pluk uw groenten wanneer ze op hun hoogtepunt van rijpheid zijn voor de beste smaak en voedingswaarde.

Groentezaden kopen bij Verberghe

Wilt u een bestelling plaatsen met de groentezaden? Neem alle tijd om de groentezaden uitgebreid te bekijken. Heeft u vragen over de groentezaden? U mag altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie.