Melding

Bestellingen worden verwerkt op volgorde van binnenkomst. Het kan enkele weken duren alvorens u uw bestelling ontvangt. 

Een groot deel van de bollen en knollen die wij in het voorjaar verzenden is niet winterhard, we houden rekening met de temperatuur in het land van bestemming voordat we verzenden.

EU-BTW-Richtlijnen: Vanwege EU-btw-richtlijnen moet het btw-tarief van het land van bestemming berekend worden. Bestelt u vanuit buiten Nederland dan heeft dit gevolg op de hoogte van de totaalprijs van uw bestelling.

Anemone

De prachtige Anemone, ook wel bekend als Anemoon, hebben de harten van vele tuinliefhebbers veroverd. Met de elegante verschijning en opvallende kleuren voegen Anemone (Anemoon) een kleurenpracht toe aan iedere tuin. Wij delen graag tips met u om er de mooiste bloemen van te maken. 

Anemone

De prachtige Anemone, ook wel bekend als Anemoon, hebben de harten van vele tuinliefhebbers veroverd. Met de elegante verschijning en opvallende kleuren voegen Anemone (Anemoon) een kleurenpracht toe aan iedere tuin. Wij delen graag tips met u om er de mooiste bloemen van te maken. 

Actieve filters

De geschiedenis van Anemone (Anemoon): Bloemen door de tijd heen

Anemone (Anemoon) behoren tot de familie Ranunculaceae en hebben een geschiedenis die teruggaat tot duizenden jaren geleden. De oorsprong van Anemonen (Anemoon) is te vinden in Eurazië. De naam Anemone (Anemoon) is afgeleid van het Griekse woord ‘Anemos’, wat ‘wind’ betekent. Deze naam is toepasselijk omdat veel Anemoonsoorten floreren in winderige omstandigheden.

De bijzondere bloem heeft over de tijd heen verschillende culturen gefascineerd en hebben meerdere symbolische betekenissen gehad. Ze werden gezien als een symbool van liefde, afscheid en vergeet-mij-nietjes. In sommige culturen werden ze ook geassocieerd met bescherming en geluk, terwijl ze in andere culturen als giftig werden beschouwd en werden gebruikt als gifbrouwsels. 

Verrijk uw tuin met de drie prachtige Anemone groepen

Oosterse Anemoontjes – Anemone blanda: Kleurrijke Randversiering voor uw borders

De bijzondere Oosterse Anemoontjes, ook wel bekend als Anemone blanda, zijn perfect om langs de randen van uw borders te planten of in potten te plaatsen, in combinatie met andere voorjaarsbloeiers. Deze charmante bloemen gedijen bij voorkeur op een zonnige of licht beschaduwde standplaats, en de doorlatende bodem is essentieel voor de groei en zelfs voor verwildering in de tuin.

Plukanemoontjes – Anemone coronaria: Kleurrijke vaasbloemen voor het voorjaar

De prachtige Plukanemoontjes, of Anemone coronaria, worden in de herfst geplant en belonen u met een weelderige bloei in maart-april. Ze zijn uitstekend te combineren met andere voorjaarsbloeiers en kunnen zelfs in een vaas als snijbloemen pronken. Als u deze knolletjes in het voorjaar plant, kunt u na ongeveer 8 weken al van hun bloei genieten. Het is goed om te weten dat na enkele jaren de knolletjes verdwijnen en opnieuw moeten worden aangeplant voor blijvende schoonheid.

Bosanemonen – Echte verwilderingsgewasjes voor een betoverende schaduwtuin

Bosanemonen, waaronder A. nemorosa, A. lipsiensis en A. ranunculoides, zijn prachtig voor een plaatsje in de lichte schaduw tot schaduwrijke delen van uw tuin. Of het nu een stinzentuin, bosrand of een plek onder houtige gewassen is, deze bloemen zullen er prachtig tot hun recht komen. Bij voorkeur plant u ze in een bosgrond voor optimale groei. In het eerste jaar na aanplant kan de bloei wat bescheiden zijn, maar vanaf het tweede jaar zullen ze zich volledig ontplooien en uw tuin opvrolijken.

Met deze drie groepen van Anenome (Anemoon) voegt u kleur toe aan uw tuinlandschap. Kies de geschikte plek en verzorg ze goed, en u zult jaar na jaar genieten van de betoverende groei. Laat uw tuin stralen met deze elegante bloemen waar u elk voorjaar weer van versteld zult staan.

Met onze verzorgingstips geniet u een lange tijd van de Anemone (Anemoon)

Om lang te kunnen genieten van de Anemone (Anemoon), geven wij u graag een aantal nuttige tips:

1. Standplaats en bodem: Anemone (Anemoon) groeien het beste in goed doorlatende grond en op een zonnige tot licht beschaduwde standplaats. Het is van belang dat de bodem niet te drassig is, want te veel vocht kan leiden tot wortelrot. Kies een locatie waar de grond vochtig is maar niet constant nat. Anemone (Anemoon) kunnen goed groeien in verschillende bodemsoorten, maar een goede voedingsbodem zal de bloei bevorderen.

2. Water geven: Geef Anemone (Anemoon) regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Houd de grond vochtig, maar vermijd dat de planten in het water blijven staan. Te veel water kan de wortels beschadigen. In de lente en herfst hebben ze meestal voldoende aan regenwater, maar in de zomer kan extra water nodig zijn om uitdroging te voorkomen.

3. Mulchen en bescherming: Mulchen rond de Anemonenplanten helpt de grond vochtig te houden, onkruid te onderdrukken en de wortels te beschermen tegen temperatuurwisselingen. Een laag organisch mulchmateriaal, zoals compost of stro, kan nuttig zijn. Als u Anemone (Anemoon) in een koud klimaat kweekt, kunt u overwegen om de planten te beschermen met een laag bladmulch in de winter om ze te helpen overleven. 

De mooiste Anemone (Anemoon) kopen bij Verberghe.nl

Bekijk op Verberghe.nl de prachtige collectie van de mooiste Anemone (Anemoon). Plaats eenvoudig uw bestelling en laat uw tuin stralen met deze elegante bloemen. Bij Verberghe.nl staat kwaliteit voorop, en wij zorgen ervoor dat uw Anemone (Anemoon) planten met zorg en expertise worden verzonden. Wilt u meer informatie over de Anemone (Anemoon)? Neem vrijblijvend contact met ons op.