PETERSELIE, Petroselinum crispum Moskrul
Tweejarig: Peterselie is een aromatisch kruid dat altijd als eenjarige wordt geteeld.
Van een paar regels kunt u de gehele zomer tot laat in de herfst verse bladeren
plukken voor in soepen en vele andere gerechten. Peterselie groeit op een zonnige
plaats of half schaduw en op een humusrijke grond. Zaaien: Onder glas zaaien
in maart en augustus. Buiten zaaien van maart tot juli. Peterselie kiemt soms
langszaam. Het zaaisel vochtig houden. Hoogte: 20-40 cm. Plantafstand: 15 cm.
Bloeitijd: Van juni tot augustus van het tweede jaar. Keukengebruik: Peterselie wordt
vooral gebruikt in soepen en sauzen maar ook in andere gerechten als kruidenboter
en aardappelgerechten. Geneeskrachtig: Peterselie is rijk aan vitamine C en
bevordert de spijsvertering. Bewaren: De bladeren drogen of invriezen.
PETERSELIE, Petroselinum crispum Moskrul
Tweejarig: Peterselie is een aromatisch kruid dat altijd als eenjarige wordt geteeld.
Van een paar regels kunt u de gehele zomer tot laat in de herfst verse bladeren
plukken voor in soepen en vele andere gerechten. Peterselie groeit op een zonnige
plaats of half schaduw en op een humusrijke grond. Zaaien: Onder glas zaaien
in maart en augustus. Buiten zaaien van maart tot juli. Peterselie kiemt soms
langszaam. Het zaaisel vochtig houden. Hoogte: 20-40 cm. Plantafstand: 15 cm.
Bloeitijd: Van juni tot augustus van het tweede jaar. Keukengebruik: Peterselie wordt
vooral gebruikt in soepen en sauzen maar ook in andere gerechten als kruidenboter
en aardappelgerechten. Geneeskrachtig: Peterselie is rijk aan vitamine C en
bevordert de spijsvertering. Bewaren: De bladeren drogen of invriezen.