PERILLA, Perilla nankinensis Atropurpurea
Eenjarig: Zeer aromatisch keukenkruid en een plant met een aparte sierwaarde in de tuin. Door het
donkerpaarse ingesneden en licht gekroesde blad wordt Perilla ook wel de zwarte netel genoemd.
Wordt ook als spruitgroente gegeten: de kleine kiemplantjes worden door salades gemengd en
als garnering gebruikt. Zaaien: Februari tot mei binnen voorzaaien in potjes. In mei en juni kan
buiten worden gezaaid. Kiemt langzaam en onregelmatig. Hoogte: 50-60 cm. Plantafstand: 25 cm.
Bloeitijd: Van augustus tot oktober. Keukengebruik: Perilla wordt onder de naam shisho in Japanse
(sushi) en oosterse gerechten gebruikt. Kleur geeft aparte accenten aan schotels. De paarse bladeren
worden ook gebruikt om ingemaakte vruchten te kleuren. Geneeskrachtig: Tegen verkoudheid,
buikpijn en bacteriële infecties. Bewaren: U kunt het blad aan de stengels drogen voor gebruik in
de winter
PERILLA, Perilla nankinensis Atropurpurea
Eenjarig: Zeer aromatisch keukenkruid en een plant met een aparte sierwaarde in de tuin. Door het
donkerpaarse ingesneden en licht gekroesde blad wordt Perilla ook wel de zwarte netel genoemd.
Wordt ook als spruitgroente gegeten: de kleine kiemplantjes worden door salades gemengd en
als garnering gebruikt. Zaaien: Februari tot mei binnen voorzaaien in potjes. In mei en juni kan
buiten worden gezaaid. Kiemt langzaam en onregelmatig. Hoogte: 50-60 cm. Plantafstand: 25 cm.
Bloeitijd: Van augustus tot oktober. Keukengebruik: Perilla wordt onder de naam shisho in Japanse
(sushi) en oosterse gerechten gebruikt. Kleur geeft aparte accenten aan schotels. De paarse bladeren
worden ook gebruikt om ingemaakte vruchten te kleuren. Geneeskrachtig: Tegen verkoudheid,
buikpijn en bacteriële infecties. Bewaren: U kunt het blad aan de stengels drogen voor gebruik in
de winter